Blog
nov 25

Hoe gaat een plisségordijnen te werk?

Plisségordijnen zijn eigenlijk een unieke vorm van raamdecoratie doordat de stof in het midden van het raam kan hangen. Ideaal als u wilt genieten van uw privacy. Vooral de top-down, bottom-up variant zorgt ervoor dat plisségordijnen veel gekocht worden. Als  nu de vraag lijst: wat wordt er gepleit voor blind, wat zijn de mogelijkheden en hoe werkt het? Lees dan verder.

 Wat is een plisségordijn?

Een plisségordijn is een gordijn met  geplisseerde (geplooide) stof. Het doek wordt bevestigd aan de boven- en onderprofielen. De stof heeft plooien, waardoor de geplisseerde enkele stof van het gordijn vanaf de zijkant gezien lijkt op een zigzagstof. Het komt ook  voor dat het zijaanzicht op een honingraat lijkt, wat alleen gebeurt als de stof dubbel is. De stof van de plisségordijnen kan omhoog en omlaag worden gebracht met een ketting, touw of hendel.

Plisségordijnen op maat bestellen

 Welke soorten plisségordijnen  zijn er?

De functie van de plisségordijn is afhankelijk van de uitvoering. Daarom is het handig om eerst de versies te bespreken. Het grote voordeel van plisségordijnen is dat je er meerdere uitvoeringen van hebt, waardoor plisségordijnen geschikt zijn voor vrijwel elk raam.

  • Standaard versie
  • Bottom down top versie
  • Dag en nacht versie
  • Smartfit versie

 Hoe werkt een standaard plissé gordijn?

Een  standaard plissé werkt eigenlijk hetzelfde als een rolgordijn. De stof kan van boven naar beneden worden gebruikt. Je bepaalt zelf hoe hoog het plisségordijn komt, dat kan met een ketting, touw of hengsel:

Met behulp van een ketting: dan is er nog een kunststof ketting (zoals bij gordijnen) en daarmee kun je de stof laten zakken tot de gewenste hoogte. . Je kunt zelf kiezen aan welke kant de ketting blijft zitten en de kleur van de ketting wordt bepaald door de kleur van het systeem. Aan de ketting is ook een veiligheidshaak bevestigd, zodat je het plisségordijn kinderbeveiliging kunt maken. Het nadeel van een plisségordijn met een schijfschijf is dat de breedte van een plisségordijn minimaal 40 cm en maximaal 220 cm  kan zijn.

Carat-bediening: vervolgens wordt de draad gekrompen om de plissés  te bedienen. De kleur van het koord komt overeen met de kleur van de stof die je besteld hebt. De kabelconnector (kunststof onderdeel) heeft dezelfde kleur  als de geselecteerde systeemkleur. Het voordeel van het plisségordijn met draadbediening is dat het plisségordijn minimaal 30 cm en maximaal 300 cm breed kan zijn. Daarom is het geschikt voor zowel smalle als brede ramen. Handgreepgeleider: er is  een handgreep onder het samengestelde gordijn (onderste profiel). De handgreep is dezelfde kleur als het basisprofiel (systeemkleur) en bij een breedte van minimaal 90 cm  krijg je 2 handgrepen die boven het basisprofiel verdeeld zijn. Met behulp van het handvat gaat de spandraad vanaf de zijkant door de stof  en moet het onderste deel van de  spandraad  op de vensterbank of het raamkozijn worden geïnstalleerd. Het voordeel van de handgreep is dat deze kindveilig is en te gebruiken vanaf een breedte van 20 cm. Het gevouwen gordijn mag niet breder zijn dan 150 cm (maximale hoogte  150 cm) of niet breder dan 110 cm (maximale hoogte  220 cm).

About The Author